18/10/2017

Humbook 2017

Humbook 2017
Autor: Olivka

Dne 7. 10. 2017 proběhl již druhý ročník literárního festivalu Humbook. Hlavními hosty byly Joelle Charboneau, Anita Grace Howardová a Jenny Hanová. Z českých spisovatelů jsme mohli vidět Martina Bečana, Vilmu Kadlečkovou a Ladislava Ziburu. Na programu byla také spousta zajímavých besed a workshopů.


Na besedě s Jenny Han nám sama autorka prozradila informace o nové filmové adaptaci knihy P. S. Stále tě miluji (ano, správně, už se na ni hrozně těším), o tom jak vymýšlí jména svých postav, o svém velkém snu setkat se s J. K. Rowlingovou a zeptat se jí, jestli nebudou nejlepší kamarádky (bože, jak ráda bych byla nejlepší kamarádkou obou těchto dam), a rovněž oznámila, že tentokrát už vážně nebude žádný další díl s Larou Jean (bohužel).

Anita Grace Howard promluvila o své zálibě ve hřbitovech, o svém strachu z panenek, o tom, co ji inspirovalo k psaní young adult literatury, o svém zajímavém módním stylu, i o tom, proč je v jejích knihách barevné písmo. A pozor, prozradila, že chystá novou knihu - reeteling princezny na hrášku (již teď ji nutně potřebuji).
A co víc, byli jsme přímo u křtu její nové knihy Krveřůž.

Na Joelle Charboneau jsem bohužel nebyla.  Ale při A - Z Humbook tagu, kde se všem zahraničním autorkám naráz pokládaly otázky od A až do Z, jsem zjistila, že je to strašně sympatická a vtipná žena a jelikož je to určitě i skvělá spisovatelka, musím si brzy doplnit vzdělání a konečně si přečíst Univerzitu výjimečných.

Skvěle jsem si užila i Překladatelské oříšky, kde jsme se my chtiví této profese mohli dozvědět stinné i světlé stránky překladatelství a různé zajímavosti z oboru. 

A nesmím zapomenout ani na workshop Jak se dělá kniha. Zde nás redaktoři Cooboo, Michal a Adéla, provedli, čím vším si musí kniha projít, než se dostane na regály knihkupectví. A také nám nastínili práci redaktora.

Humbook byl prostě kompletní zážitek včetně skvělého jídla. Jedinou nevýhodou byla spousta lidí, jelikož například na podepsaní knih jsem čekala skoro čtyři hodiny. Ale stálo to za to. Pro mě velký zážitek. Všechny autorky byly milé a ochotně se se mnou i vyfotily. Už se těším na příští rok. Určitě půjdu na Humbook znovu a doufám, že vy také. 








Žádné komentáře

Okomentovat

© POD LAVICÍ
Maira Gall a Adam Böhm